Jit en Francois nemen deel aan Open Dance in Malta

Voor Jit en François was één van de hoogtepunten van het afgelopen dansjaar hun deelname in november aan “De MALTA Open Dance Spectacular 24en 25 november 2012”. François zegt zelf erover “even op vakantie naar Malta geweest en aldaar een wedstrijdje meegedaan”. Of was het net andersom?

Zij logeerden in het San Antonio Hotel & Spa****, een hotel geschikt voor rolstoelgebruikers maar het is wel aangeraden om toch zelf assistentie mee te nemen. Het hotel is op loopafstand van het busstation (bugyba). Deze bussen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en ook de mensen zijn heel behulpzaam en vriendelijk.

Op 24 november was het een teammatch, waar alle koppels van de verschillende deelnemende landen en clubs werden verdeeld in verschillende ploegen, wij zaten in ploeg zeven en zijn als 1ste geëindigd met ons team.

Op 25 november, de zon scheen al heel vroeg, even een douche nemen en een goed ontbijt verorberen en dan naar de bus die Jit en François naar de sporthal van de universiteit bracht (Rabat). Want dit is wel waarvoor ze naar het warme Malta gekomen waren om te dansen. Het was een mooie wedstrijd met veel ambiance (1ste plaats). De slotparade met een act op muziek van Michael  Jackson was wel echt mooi gedaan, een choreografie dat we ook wel zouden kunnen gebruiken bij een demo.

Ook het toeristische luik ontbrak niet, want Malta heeft heel wat te bieden.

Hieronder enkele weetjes over Malta:Malta zelf is een prachtig eiland met veel bezienswaardigheden en een smeltkroes van culturen alsook op culinair gebied hebben zij heel wat te bieden.

Valletta is de hoofdstad van de republiek Malta, op het gelijknamige eiland in de Middellandse Zee. De stad staat sinds 1980 op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. De stad is de zetel van de Maltese regering en het parlement. Valletta is een belangrijk verkeersknooppunt en heeft een haven.

 Mdina (de Stad, ook wel L-Imdina of Città Notabile genoemd) is de voormalige hoofdstad van Malta. Momenteel is het tevens een zelfstandige gemeente. Mdina ligt in het centrum van het eiland en heeft zo’n 400 inwoners. In het stadje, dat geheel ommuurd is, staan vooral gebouwen uit de Middeleeuwen en de barok. Mdina is gelegen op een plateau met een hoogte van ongeveer 225 meter, waardoor men vanuit de stad een groot deel van centraal- en noord-Malta kan overzien. Mdina grenst aan de stad Rabat (de voorstad).

Gastronomie: Malta beleven betekent ook van de plaatselijke keuken proeven. Naast de heerlijkheden van de Italiaanse en Mediterrane keuken geniet men vooral van al het lekkers uit zee, zoals dorade en inktvis en de plaatselijke lampuki. Het Maltezer brood is – naar eigen zeggen – het beste van de wereld, en de Maltezen hebben een passie voor pasta. Maar dé specialiteit is de bereiding van konijn, meestal gestoofd in rode Maltezer wij

Ook hebben ze een bezoek gebracht aan Gozo (Maltees: Għawdex). Dit is een van de drie bewoonde eilanden die deel uitmaken van de eilandengroep Malta. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 67 vierkante kilometer; 15 km lang en ongeveer 7 km breed. De belangrijkste plaats van het eiland is Victoria, ook wel Rabat genaamd. Het eiland onderscheidt zich van Malta door de groenere aard en de rustieke omgeving. Op 1 januari 2010 had het eiland 31.295 inwoners. Er is een lijndienst met een helikopter tussen Gozo en Malta. De meeste inwoners en ook toeristen maken echter gebruik van de veerdienst.

klik hier om een paar foto’s te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.